Bas mist verjaardag zoon: “mijn vrouw is de volgende dag vertrokken “

Bas Apple store

1e iPhone koper Bas: “mijn vrouw is de volgende dag vertrokken“

Waar. Althans, deels waar.

Naast fake news is er ook zo iets als incorrect news. Vaak ingeleid door een dikke aantrekkelijke kop:

“Bas, mist verjaardag zoontje door nieuwe iPhone Xs”

en dan een verhaal over Bas die 24 uur wacht in de rij om als eerste de nieuwe iPhone te kunnen aanschaffen en daardoor de verjaardag van zijn zoon mist.

Smullen!

Iedereen schreef er over, de grote kranten digitaal én print. Het haalde zelfs Pauw op vrijdagavond.*

Missie geslaagd. Website bezoekers door het dak, Facebook likes in de lift en meer aanvragen voor abonnementen dan ooit (nou vooruit m.u.v. de start van de pre-order)

Dat was niet gelukt met “Eigenaar Go Lemon gaat heel ver voor zijn klanten”

Lekker belangrijk, wie gaat dat nou lezen? Who cares?

Nou, Ik dus. Ik wacht dus graag al die tijd voor een iPhone, 5 stuks om precies te zijn en 2 watches. Meer kreeg ik niet mee. Want dit is mijn werk. Ik ben eigenaar van Go Lemon en verantwoordelijk voor het leveren van de allerbeste (Epic noemen we dat) service die er is. Onze klanten willen zo snel mogelijk de nieuwste iPhone en dat regel ik door als eerste de Apple store in te gaan. Helaas maar voor de eerste 4 wachtenden op onze wachtlijst want 1 iPhone houd ik zelf, natuurlijk. Ben tenslotte ook een fan.

En die vrouw die is vertrokken? Deels waar, ze vertrok de volgende dag inderdaad met onze zoon. Naar Turkije. Op vakantie. Met mij. Even genieten na al het harde werk van de afgelopen anderhalf jaar. Die kop was dus maar deels waar, net als de koppen in de pers. De verjaardag van mijn zoon missen? Nooit. Een uurtje later verschijnen ivm werk? Dat kan gebeuren. Zo werkt de pers, zo werkt marketing en zo krijg je aandacht.

It’s ALL about the marketing.

* = een greep uit het ruime aanbod:
1. (Op 31:00 min.) https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/448481/Pauw.html
2. https://www.telegraaf.nl/video/2583468/i-phone-fans-door-het-dolle-dit-is-mijn-verslaving
3. https://www.ad.nl/economie/nieuwste-iphones-over-de-toonbank-dit-is-de-mooiste-dag-van-mijn-leven~a1d09240/
4. https://www.metronieuws.nl/lifestyle/lifestyle/techgadgets/2018/09/iphone-gekte-mis-het-taartmoment-op-verjaardag-zoon