“Wat nou, als je een iPhone gewoon in abonnementsvorm zou kunnen gebruiken, net als films op Netflix en muziek op Spotify?”

Bas van der Putten, oprichter Go Lemon

Team Go Lemon

Meestal is de lancering van een nieuwe iPhone spectaculair, maar om het "life changing" te noemen...

Toch was de komst van de nieuwe iPhone 7 in september 2016 de start van een groot avontuur voor Bas van der Putten.

Hij wilde graag de nieuwe iPhone hebben, maar verbaasde zich dat de opties zich nog steeds beperkte tot kopen of financieren i.c.m. een telecomcontract. Ondanks een uitgebreide zoektocht kwam Bas tot de conclusie dat er geen abonnement model was voor Apple zoals je wel Netflix voor films hebt en Spotify voor muziek. Op de achterkant van een bierviltje werkte hij een simpele schets uit van het businessmodel en op 1 februari 2017 met wat geleend geld van vrienden en familie ging hij aan de slag. Go-lemon.nl was live!

In september 2017 wordt de peperdure en exclusieve iPhone X aangekondigd. Het zorgt voor een enorme groei van het aantal klanten bij Go Lemon.

Om alles te financieren wordt eind 2017 een eerste crowdfunding ronde gestart en wordt er binnen 10 dagen €250.000 opgehaald. Inmiddels zijn er ook enkele investeerders ingestapt om de groei en organisatie verder te ondersteunen.

In 2018 levert Go Lemon niet alleen meer abonnementen voor iPhones, maar ook voor iPads en Apple Watches en groeit Go lemon snel door.

Hoe hard het bedrijf ook groeit, het wijkt niet af van 3 simpele kernwaarden:

  • Flexibel
  • Onbezorgd
  • Epic Service

Bas heeft met zijn Hotelschool achtergrond (HHS Maastricht 1998) service en klantgerichtheid hoog in het vaandel bij Go Lemon. Alle devices worden geleverd met een "no worries" Altijd Garantie Service™.

Inmiddels weten duizenden Apple-fans Go Lemon te vinden. Snelle service, persoonlijk, laagdrempelig contact en de unieke "volgende werkdag" vervangend device service worden beoordeeld met een 9,5 gemiddeld.

Go Lemon werd in 2019 2e bij de prestigieuze Shopping Awards in de categorie Beste Starter.

If you want Apple. Go Lemon!