Hoe het werkt

SINDS JANUARI 2021 SLUIT GO LEMON GEEN NIEUWE CONTRACTEN MEER AF.

Go Lemon levert jouw een abonnement op een Apple device. Voor een vast bedrag per maand ‘huur’ je een iPhone, iPad of Apple Watch. Niet hebben, wel appen. En bellen, sporten, streamen en alles wat je zo graag doet met Apple. Maandelijks opzegbaar. Steeds het nieuwste Apple device in huis. Of kies je voor Praktisch Nieuw? Altijd met verzekering en zonder gedoe.

Hoe dan?

Zie ‘t als een soort Netflix of Spotify, maar dan voor je Apple device. Voor een vast bedrag per maand in huis. Je koopt je device dus niet, maar je huurt ‘t. Of leent. Of least. Of hoe je het ook noemen wil. Het toestel blijft van ons en jij mag het zo gebruiken zo lang je wil.

SINDS JANUARI 2021 SLUIT GO LEMON GEEN NIEUWE CONTRACTEN MEER AF.

Go Lemon is geen telecombedrijf en ook geen verkoop organisatie. Je krijgt bij ons een iPhone, iPad of Apple Watch in gebruik, wij verkopen dus niets. Je sluit bij ons ook geen abonnement met SIM-kaart af. Dat is mooi, want dan kun je daarvoor altijd de goedkoopste aanbieder kiezen.

Go Lemon is ook geen financierder (verkoop op afbetaling/ in termijnen). Wij verhuren en dat is mooi. Zo krijg je geen BKR registratie. We checken natuurlijk wel even of het verstandig is om een contract aan te gaan.

SINDS JANUARI 2021 SLUIT GO LEMON GEEN NIEUWE CONTRACTEN MEER AF.

1. Startfee

Je betaalt voor elk abonnement een startfee, oftewel een startbedrag. `De startfee is een blijk van commitment. Het geeft ons zekerheid, omdat we een prijzig Apple device naar je opsturen. Logisch toch? De startfee is gekoppeld aan een abonnement en verschilt per device (check de shop voor de startfee bij jouw device). Iedere keer dat je een nieuw abonnement afsluit, betaal je ook een nieuwe startfee.

2. Maandbedrag

Naast de startfee betaal je een vast bedrag per maand en dan kun je je iPhone zo lang gebruiken als je wilt. En opzeggen kan wanneer je maar wilt. Het maandbedrag verschilt per device en is afhankelijk van keuzes als opslag, schermgrootte of connectiviteit. Het zal je niet verbazen, hoe duurder het Apple device in de winkel, hoe hoger het maandbedrag.

Alle abonnementen lopen van de 15e van de maand tot de 15e van de maand. Als je de bestelling plaatst rekenen wij uit hoeveel dagen er nog vooruit betaald moeten worden tot aan de 1e 15e van de volgende maand. Daarna wordt je maandelijks vooraf gefactureerd en geïncasseerd voor de komende maand.

Een voorbeeld:

Je bestelt op de 8 mei een iPhone 6s 64GB:

De startfee is €49 Het maandbedrag is €21

€21/ 31 (dagen maand mei) = €0,68 per dag. Het is nog 7 dagen tot de 15e, dus betaal je 7 x €0,68 voor de 1e (gebroken) maand. Dat is €4,76

Je betaalt bij het afronden van de bestelling €49 + €4,76 = €53,76

Na de 15e vindt er rond de 25e een incasso plaats voor de volgende periode. We incasseren dan (in dit geval) €21

3. Returnfee (optioneel)

Keurig of krassen

Na gebruik stuur je je device weer terug. Wij checken ‘m dan op schade, zoals een leasemaatschappij dat bij haar auto’s doet. We kennen 4 categorieën met verschillende prijzen.

 1. €0. Geen zichtbare schade. Top! Over een krasje of twee doen we niet moeilijk. Hartstikke fijn, alles is afgehandeld.
 2. €50. Licht zichtbare schade. Meer dan twee en maximaal 5 oppervlakkige krasjes op het scherm of de behuizing. Je kunt de schade niet duidelijk voelen met een vinger.
 3. €100. Overduidelijk beschadigd. Dan denken we aan minimaal 1 en maximaal 3 diepe krassen, voelbaar met een vinger of nagel. Balen, maar moeten we wel oplossen.
 4. €200. Heavily (ab)used. Auw. Je device heeft meer dan 3 diepe krassen en/of deuk(en) die duidelijk voelbaar zijn. Niet ok natuurlijk.

4. Eigen risico (optioneel)

Iedere schade of diefstal dien je te melden bij Go Lemon. Wij regelen verder alles voor je, zodat jij snel verder kan.

Eigen risico bij (glas)schade:

iPhones / iPads:

 • €50 per incident voor iPhones/iPads met een winkelwaarde (Apple retail) tot €750
 • €75 per incident voor iPhones/iPads met een winkelwaarde (Apple retail) vanaf €750

Watches:

 • €75 per incident voor alle watches.

Het eigen risico wordt apart in rekening gebracht.

Eigen risico bij diefstal (na aangifte bij politie en acceptatie op basis van de Altijd Garantie Voorwaarden):

 • €150 per incident

Bij diefstal moet je altijd binnen 24 uur aangifte doen bij de politie.

SINDS JANUARI 2021 SLUIT GO LEMON GEEN NIEUWE CONTRACTEN MEER AF.

1e stap. De Aanvraag.

Jij kiest jouw favoriete Apple device. Je klikt ‘m aan in onze shop, stop hem in het mandje, vult de gegevens in en verzendt de aanvraag. Er vindt direct een persoons- en kredietcheck plaats. Je ontvangt binnen 1 werkdag bericht of je goedgekeurd bent.

Soms is er nog extra informatie nodig. Je ontvangt hier dan bericht over wat we nog nodig hebben. Na ontvangst van de gegevens beoordelen wij binnen 1 werkdag jouw aanvraag. We laten je weten of je afgewezen bent of goedgekeurd. Na goedkeuring kan je direct bestellen.

2e stap. De Bestelling.

Als je goedgekeurd bent, kan je de bestelling afronden. Je logt weer in, gaat naar je mandje en betaalt de startfee en 1e maand via iDeal vooruit.

Na ontvangst van de bestelling en betaling gaan we direct aan de slag voor je!

Verzending en aflevering
We leveren jouw Go Lemon pakket af bij een UPS Access Point bij jou in de buurt. Zo hoef jij niet de hele dag thuis te wachten om het pakketje in ontvangst te nemen en weten wij zeker dat alleen jij het pakket aan kunt nemen. Je krijgt bericht als het bij het UPS Access Point is afgeleverd.

SINDS JANUARI 2021 SLUIT GO LEMON GEEN NIEUWE CONTRACTEN MEER AF.

Heeft je device een buts, barst, of ben je hem kwijt? Neem dan direct contact op met ons Schade & Pech Team.

Je kan hier online een schadeformulier invullen.Je ontvangt zsm een verzendlabel om het defecte device op te sturen.

Als het defecte device verstuurd is zorgen wij ervoor dat je zsm een vervangend device in huis hebt. Zo zit je nooit lang zonder en kan je direct verder.

Het beëindigen van een abonnement doe je in jouw account. Klik hier om in te loggen.

Klik op abonnementen en selecteer "beëindigen". Je ontvangt van een ons retourinstructies en een verzendlabel.
Let op: sommige oude abonnementen hebben niet de mogelijkheid om in het account op te zeggen. Stuur dan gewoon even een mail naar support@go-lemon.nl
Alle abonnementen lopen van de 15e van de maand tot aan de 15e. Je kan maandelijks tot de laatste dag van die maand opzeggen. Je abonnement loopt dan de 15e van de daarop volgende maand af.
Voorbeeld:
Als je op 31 maart opzegt, loopt je abonnement tot 15 april (mits het device 14 april retour is). Je hebt de laatste factuur dan op/rond 18 maart ontvangen.
Als je op 1 april opzegt (geen grap), loopt je abonnement tot 15 mei (mits het device 14 mei retour is). Je ontvangt dan de laatste factuur op/rond 18 april.
We incasseren altijd op/rond de 25e van de maand.

Return procedure

Pak het device goed in en breng je pakketje naar een UPS access point. Na ontvangst checken wij het device op schade, zoals een leasemaatschappij dat bij haar auto’s doet.

We kennen 4 categorieën met verschillende prijzen.

  1. €0. Geen zichtbare schade. Top! Over een krasje of twee doen we niet moeilijk. Hartstikke fijn, alles is afgehandeld.
  2. €50. Licht zichtbare schade. Meer dan twee en maximaal 5 oppervlakkige krasjes op het scherm of de behuizing. Je kunt de schade niet duidelijk voelen met een vinger.
  3. €100. Overduidelijk beschadigd. Dan denken we aan minimaal 1 en maximaal 3 diepe krassen, voelbaar met een vinger of nagel. Balen, maar moeten we wel oplossen.
  4. €200. Heavily (ab)used. Auw. Je device heeft meer dan 3 diepe krassen en tevens deuken die duidelijk voelbaar zijn. Niet ok!

Overname device?

We krijgen vaak de vraag of een device overgenomen kan worden. Het antwoord is: Nee. Wij zijn heel bewust geen bedrijf wat Apple produkten verkoopt. Daarvoor kan je op heel veel andere adressen terecht. Wij zijn een lease/verhuur bedrijf en zetten alle devices opnieuw in voor ons Praktisch Nieuw aanbod.