Goed (business) idee? Go For It! En…

Jij loopt al weken, wat zeg ik, MAANDEN rond met een top business idee. Je voelt in elke vezel van je lijf dat je het eigenlijk moet doen. En toch gebeurt het niet. Waarom niet?

Simpel. Je zit vast in het comfort van je dagelijkse leven. Of dat leven nou goed of slecht is. En daar moet je uit. Punt.

Nou ja, ik leer mijn kinderen dat je MOET ademen anders ga je dood, voor de rest MOET je niet zo veel. Dus je MOET ook niet uit je comfortzone komen. Wel als je wat wil veranderen.

Goed, dat klinkt simpel. Is ook zo, want als je nu al denkt bij het lezen. Ja, maar… (vul maar in), stop dan maar. Gaat het nu niet gebeuren. Zet in dat geval een notitie in je agenda over een tijdje en zet erbij: Blog Go Lemon opnieuw lezen en plak de url in de agenda afspraak. Kom je lekker snel terug bij dit artikel.

Goed, je bent er nog. Dan kan ik je nu vertellen uit eigen ervaring. Doe er je voordeel mee!

  1. DREAM IT
  2. BELIEVE IT
  3. GO GOR IT
  4. GET OUT OF YOUR COMFORTZONE!

Punt 1. Je moet het kunnen dromen. Zie het voor je hoe jouw idee gaat werken. Hoe het een succes is. Wat heb je dan? Wat doe je dan? Wat lever je dan? Maak het mooi en wil je het goed doen? Beschrijf of teken het dan. Heb ik ook gedaan 6 jaar geleden. Toen zag ik het al voor me. Het duurde alleen nog 5 jaar voordat ik er echt mee aan de slag ging (Zie punt 4).

Punt 2. Je moet het geloven. Als jij het niet gelooft, doet niemand het, want jij moet het doen. Misschien hoef je het niet alleen te doen, maar jij moet hoe dan ook jouw deel doen. En daar moet je in geloven. Overtuigd moet je zijn! Als hier ook maar enige twijfel ontstaat, ga dan opnieuw terug naar punt 1 en droom de situatie waarin het wel overtuigend is.

Punt 3. Ga ervoor. Niet meer, niet minder. Er zullen 1000 redenen zijn om iets niet te doen, maar zorg dat je 1 reden hebt om het wel te doen. Je hebt de droom, je gelooft er in, dus wat houd je tegen?

Punt 4. Dit dus, dit kan je tegenhouden. Je zit vast, zie het begin van dit blog. Geen glans, zonder wrijving. No pain, No gain. Het is allemaal waar. Echt. Het is niet anders.

Het mooie is, dat je heel veel kan leren van wrijving, van pijn, van tegenvallers. Laat dat ook absoluut je basis instelling zijn. Wees optimistisch. Natuurlijk gaan er dingen mis. Natuurlijk lopen zaken anders dan verwacht. Je had geen kristallen bol (niemand overigens) bij punt 1 t/m 4, dus leer en verbeter. Elke dag weer, maar daar over meer, de volgende keer!

Idee Go Lemon