The keukentafel chronicles part I: A start up story!

De 28ste klant meldt zich zojuist. Ik zie de melding binnen komen en ik word er bijna emotioneel van. F&^k, hoe cool is dit! Al 28 klanten bij een bedrijf wat 2,5 maand geleden niet eens bestond!
Mijn eigen bedrijf: het revolutionaire, disruptieve, baanbrekende www.Go-Lemon.nl

Nou ja, dat is hoe ik het voor me zie althans 🙂

Getting started
Het schrijven van een blog is meteen ook al zo’n ding. Je kent de voordelen, dat het kan bijdragen, dat het je de oh so wanted bezoekers op je site en social media kanalen kan leveren. Je weet ook dat het oersaai kan zijn, dat je makkelijk 3 uur naar andere blogs kan staren, op zoek naar het “beter-goed-gestolen” verhaal voor inspiratie.
Het schrijven van een blog is hetzelfde als afvallen, sporten of kappen met een slechte relatie. Als je iets echt wilt: moet je beginnen en het gewoon dóen.

Sounds familiar?

Het had niet veel gescheeld of Go Lemon had nooit het licht gezien. “Ik heb een idee, moet je eens horen” zei ik tegen mijn vriendin in oktober vorig jaar. “Dat klinkt goed, dat moet je eens verder uitwerken” zei ze kort. Had ze op dat moment gezegd “hallo dromer, ga jij je nou maar focussen op je werk en by the way je zou nog…(vul maar in)”, dan had ik dat wellicht zomaar gedaan.

Stom, stom, stom! Dan was er nooit dat schitterende, unieke alternatief voor Apple iPhone liefhebbers geweest. Lesson learned: bijval is prettig, support bijna noodzakelijk, maar jíj moet het doen!

Geen excuses dus, als jij denkt dat het goed is, ga ervoor!

 

K.I.S.S.
Short and simple, dat is het idee voor Go Lemon: ’n iPhone abonnement voor consumenten.

Apple is een gigantisch sterk merk. Niemand bedrijft marketing zoals zij dat doen en ik, [zucht] ik ben er gewoon enorm gevoelig voor. Net als jij waarschijnlijk, anders zat je dit niet te lezen, behalve mijn moeder dan.

Goed, de iPhone 7 kwam uit en ik wilde hem gewoon hebben, punt. Net als de 6s, de 6, 5s en ga zo maar door. Echter, ieder jaar €800 – €900 neerleggen voor een nieuwe telefoon gaat mij iets te ver (lees: kan ik niet betalen).

De telecom als alternatief.
Wat? De telecom? Je bedoelt datzelfde bedrag afbetalen in 12 of 24 maanden? In combinatie met een verplicht mobiel abonnement? Dat vind ik geen alternatief. Apple komt ieder jaar met iets nieuws, dus 24 maanden is überhaupt een no go voor de echte gadget (wo)man. Nee, wij willen gewoon die telefoon, zodat we hem vooral heel veel kunnen gebruiken totdat de volgende uitkomt.

Then it hit me.

 

Gotta love Apple, Netflix & Spotify.
Ik heb geen dvd’s meer in huis en zal er nooit meer 1 kopen. Ik heb geen CD’s meer in huis en zal er nooit meer 1 kopen. Dat wil niet zeggen dat ik geen films & series meer kijk of muziek luister. Ik doe het alleen op een andere manier…

Voel je hem al?

Yep, dat is het en believe it or not het was er nog niet.

iPhones in abonnementsvorm. Eindeloos gebruiken, maar niet bezitten. Who cares? Netflix, Spotify, Private car lease zitten mega in de lift. Waarom zouden we ons nog focussen op modellen die ons eigenaar maken van een product wat we over 1 jaar weer in willen ruilen of helemaal niet hoeven te hebben?

Tadaaa! www.go-lemon.nl was geboren! The best part? It works!

Hungry for more? Lees dan binnenkort het volgende blog over nut en noodzaak van de 3 p’s: Polonaise, Poker en Piercings.

Want Apple? Go Lemon! 🙂

Bas