Waarom je net als Morgan Freeman moet luisteren naar je “Inner Voice” en zo weinig het maar doen.

Iedereen kent dat gevoel wel, het gevoel dat er meer is. Hoe tevreden je ook bent met je liefde, carrière of jezelf. Iedereen heeft een antwoord op de vraag: als ik morgen 1 ding mocht veranderen in mijn leven, dan…

Niemand heeft echt iets te klagen in Nederland. Met alle vrijheden die we genieten hier en manieren waarop er voor ons allen gezorgd wordt geloof ik echt oprecht dat iedereen een kans heeft. Een kans om een leven op te bouwen waarin je gelukkig bent en dromen kan najagen. Voor de een echt serieus makkelijker dan voor de ander, maar voor iedereen is er een kans. Elke dag weer. Elke dag is een dag om iets te veranderen.

“Every journey of a thousand miles begins with 1 simple step” of de Hollandse variant: hoe eet je een hele koe?”

Hapje voor hapje. Dus moet je een stap zetten en beginnen met kauwen en dat is precies wat ik gedaan heb. Er waren tientallen redenen om niet te starten met mijn idee en dat is precies waar ik me niet op gefocust heb. Ik heb me gefocust op die ene stap, dat eerste hapje.

En deze maand bereik ik mijn eerste bestemming, de 1e gang is genuttigd: ik stop met werken in loondienst.

“Pak die kans.”

Ik heb nagenoeg altijd in loondienst gewerkt. Ik ben 43, gescheiden met 3 kinderen, nieuwe liefde rijker en een vierde kind op komst. Ik heb altijd een goede baan gehad met passende voorwaarden. Zoals ik al zei, er zijn heel veel redenen om alles te laten zoals het was, maar dat gevoel dat er meer is heeft begin dit jaar de overhand gekregen. Sinds 1 februari jl. had ik naast mijn werk speldeprik start up Go Lemon. De nieuwste iPhones in abonnementsvorm. Een idee zo simpel, dat kan iedereen verzinnen dacht ik in het begin.

“F&%k it, let’s do it!. Het klopt, het is er niet, het moét werken. Jitse Groen (thuisbezorgd.nl) is ook gewoon begonnen met een paar restaurants op een site.*

1 voor 1 kwamen de klanten binnen. Mijn €0 marketing strategie werkte door overal zelfgemaakte flyers achter te laten naast een potje lemon snoepjes met de boodschap:

“Apple iPhone? Go Lemon!”

Vandaag is een grote dag. Net iets meer dan 4 maanden na de lancering van Go Lemon (www.go-lemon.nl) lanceer ik Go Lime (www.go-lime.nl). Go lemon richt zich op de nieuwste iPhone. Go Lime richt zich op alle andere iPhones in abonnementsvorm. Go Lime is groen. Go Lime levert, op laagdrempelige wijze, kwalitatief hoogstaande refurbished en remarketed iPhones en daarmee een bijdrage aan een betere wereld. Go Lime stimuleert hergebruik, het fundament van een circulaire economie. Go Lime kent daarnaast dezelfde kernwaarden als Go Lemon:

  • Voordelig: de laagste “out of pocket” kosten om een refurbished of remarketed iPhone in huis te krijgen.
  • Onbezorgd: elke iPhone is 100% verzekerd tegen schade en diefstal, dat scheelt hoge reparatiekosten of vervanging.
  • Flexibel: contracten van een jaar, nooit langer en altijd keuzevrijheid.

Wil je toch anders? We komen er wel uit. Iets wat je niet alleen voor een contract zou moeten overwegen.

Heb ik ook niet gedaan en moet je eens kijken wat er van komt ?

 

*= Jitse (’78) bedacht dat mensen hun eten wel eens online zouden willen bestellen en begon in 1999 met thuisbezorgd.nl. Vorig jaar ging thuisbezorgd.nl naar de beurs. Het bracht hem met stip op de 1e plaats van de Top 100 Jonge Miljonairs 2017 van het tijdschrift Quote.